20 lat Hotelu InterContinental Warszawa
W piątek, 24 listopada, uczestniczyliśmy w Gali Jubileuszowej uświetniającej 20-lecie hotelu InterContinental Warszawa. Uroczystość została poprowadzona przez Monikę Mikulską-Guźniczak i Huberta Urbańskiego. Wieczór zainaugurowała i zakończyła Britta Kutz, dyrektor generalna, wygłaszając inspirujące przemówienie w języku polskim, niebędącym jej naturalnym językiem.
Na przybyłych gości czekał wyjątkowy koktajl "Syrenka", inspirowany legendą o Syrence Warszawskiej, symbolicznie łączył smaki przeszłości i teraźniejszości, oddając hołd dwóm dekadom InterContinental Warszawa. Mieliśmy również przyjemność spróbowania potraw autorstwa Karola Okrasy i kucharzy z Restauracji Platter oraz Restauracji DownTown.
Ostrygi Fine de Claire, Arancini grzybowe, sarna z jeżynami i jesiotr z suszonymi pomidorami to tylko niektóre z dań, które podczas kolacji podawał szef kuchni, Grzegorz Krupa. Wieczór zakończył się urodzinowym tortem, toastem "Happy Birthday" w wykonaniu Dominiki Gawędy i koncertem zespołu Blue Caffe, który umilił gościom atmosferę.
InterContinental Warszawa, pięciogwiazdkowy hotel w samym sercu stolicy, z 414 pokojami apartamentowymi Residence Suites, oferuje nie tylko luksusowe zakwaterowanie, ale także wyjątkowe doznania kulinarne w restauracjach Platter, DownTown i Śliska – the Lounge. RiverView Wellness Centre na 43 i 44 piętrze z najwyżej położonym basenem w stolicy, siłownią, sauną i łaźnią parową dopełniają naszą ofertę.