SWISS Smaki Szwajacarii: Obwalden
Smaki Szwajcarii na pokładach SWISS
Już od 6 grudnia 2023 roku pasażerowie lotów długodystansowych First Class, Business Class i Premium Economy podróżujący z Zurychu i Genewy będą mogli delektować się ekskluzywnym menu inspirowanym kuchnią kantonu Obwalden. Za przygotowanie zimowej edycji SWISS Smaki Szwajacarii odpowiedzialny jest Michéle Müller z Pałacu Kempinski w Engelbergu. Położony w Alpach Szwajcarskich hotel jest dumnym członkiem Kempinski Group i może pochwalić się 14 punktami GaultMillau.
Przysmaki z regionu Obwalden
First Class
Podróżujący na pokładach First Class w ramach przystawki mogą skosztować galarety z golonki wieprzowej z musem chrzanowym lub zupy krem z pasternaka. W ramach dania głównego do wyboru są filet cielęcy z grzybami i tradycyjnie pieczonymi ziemniakami tzw. rösti lub pstrąg łososiowy z sosem beurre noisette. Na deser oferowane są pieczone jabłka z kruszonką orzechową.
Business Class
W SWISS Business Class na przystawkę serwowana jest pieczeń wołowa z marynowanymi warzywami. Danie główne to wykwitna polędwica wołowa lub sandacz. W ramach deseru spróbować można ciasta marchewkowego z kremem mascarpone i żelem marchewkowym.
Premium Economy
Pasażerowie klasy Premium Economy w ramach Smaków Szwajcarii zjedzą trzydaniowy posiłek inspirowany regionem Obwalden. Danie składa się z marynowanego kurczaka w miodzie podawanego z ragoût z soczewicy i sera Obwalden. Na deser wybrano piernik czekoladowy z kompotem gruszkowym.