2023-12-12

SWISS Smaki Szwajacarii: Obwalden

Smaki Szwajcarii na pokładach SWISS

Już od 6 grudnia 2023 roku pasażerowie lotów długodystansowych First Class, Business Class i Premium Economy podróżujący z Zurychu i Genewy będą mogli delektować się ekskluzywnym menu inspirowanym kuchnią kantonu Obwalden. Za przygotowanie zimowej edycji SWISS Smaki Szwajacarii odpowiedzialny jest Michéle Müller z Pałacu Kempinski w Engelbergu. Położony w Alpach Szwajcarskich hotel jest dumnym członkiem Kempinski Group i może pochwalić się 14 punktami GaultMillau.

Przysmaki z regionu Obwalden

First Class

Podróżujący na pokładach First Class w ramach przystawki mogą skosztować galarety z golonki wieprzowej z musem chrzanowym lub zupy krem z pasternaka. W ramach dania głównego do wyboru są filet cielęcy z grzybami i tradycyjnie pieczonymi ziemniakami tzw. rösti lub pstrąg łososiowy z sosem beurre noisette. Na deser oferowane są pieczone jabłka z kruszonką orzechową.

Business Class

W SWISS Business Class na przystawkę serwowana jest pieczeń wołowa z marynowanymi warzywami. Danie główne to wykwitna polędwica wołowa lub sandacz. W ramach deseru spróbować można ciasta marchewkowego z kremem mascarpone i żelem marchewkowym.

Premium Economy

Pasażerowie klasy Premium Economy w ramach Smaków Szwajcarii zjedzą trzydaniowy posiłek inspirowany regionem Obwalden. Danie składa się z marynowanego kurczaka w miodzie podawanego z ragoût z soczewicy i sera Obwalden. Na deser wybrano piernik czekoladowy z kompotem gruszkowym.

Wróć do strony głównej