2024-09-13

SWISS i Smaki Szwajcarii. Kanton Argowia

Na pokładach SWISS do kantonu Argowia

Linie SWISS uruchamiły kolejną edycję kulinarnego programu na pokładach swoich samolotów. Tym razem w Smakach Szwajcarii zagości kanton Argowia. Nowa edycji dostępna będzie od września do listopada 2025 roku. Już od 4 września podróżujący w SWISS First, Business i Premium Economy na trasach długodystansowych z Genewy i Zurychu mieli okazję rozsmakować się w kulinarnych kreacjach Manuela Steigmeiera. Steigmeier został szefem kuchni w wieku zaledwie 22 lat, kiedy to przejął prowadzenie restauracji FAHR w Sulz, w kantonie Argowia. Jego zespół po siedmiu latach ciężkiej pracy został wyróżniony najawżniejszymi kulinarnymi odznaczeniami: gwiazdką Michelin oraz 17 punktami w Gault Millau.

Kulinarne kreacje na pokładach First Class

Goście SWISS First podróż zaczną od przystawki w postaci tatara z pstrąga z majonezem koperkowym i musem z jogurtu oraz ogórkiem. W ramach dania głównego Manuel Steigmeier poda duszone policzki cielęce, podawane z polentą z mascarpone. W wersji wegetariańskiej goście będą mogli wybrać smażonego dorsza z sosem chimichurri, podawanego z kremową fregolą. Na deser przygotowano klasycznego czekoladowego financiera.

Smaki kantonu Argowia w Business Class

Podróżni SWISS Business Class zaczną lot od marynowanego pstrąga tęczowego. W opcjach dania głównego znajdzie się Boeuf Stroganow, podawanym z spätzli, burakami i śmietaną i smażony sandacz z knedlami i brokułami. Zwieńczeniem obiadu będzie ciasto kasztanowe z bitą śmietaną o smaku waniliowym i żelem z mandarynki oraz kalamansi.

Smaki Szwajcarii na pokładach Premium Economy

W klasie SWISS Premium Economy przygotowano trzydaniowe menu, gdzie goście będą mogli delektować się serami Habsburger Ritterkäse i Aarenberger. W ramach deseru zostanie podane tradycyjne ciasto marchewkowe z crème diplomate.

Wróć do strony głównej